FAQ4UNI

Германия за напреднали: Голямото изпращане 2 и всички посрещания

Заедно с нашите приятели от FAQ4uni организирахме „Голямото изпращане към Германия и Австрия 2“ на 25 август 2015, където много ученици имаха възможността да се запознаят с бъдещи и настоящи студенти, които (ще) учат в същия град, а защо не и в същия университет.

Те са подготвили супер полезна информация за различните посрещания в Германия, така че ако ще учите там, не пропускайте да ги следите, а защо не и да помогнете на други студенти с вашия опит.

 

След изпращането на родна територия предаваме щафетата на нашите приятели от студентските организации в Германия за подобаващо посрещане.

Ако пристигаш в Карлсруе:

Виж повече за Карлсруе

На 8 октомври ще се проведе информативна първа среща за посрещане на новите студенти, организирана от студентското сдружение Akademischer Verein “Kyrill und Method” e.V. Karlsruhe. След запознаването и кратките презентации за университета, ученето, намирането на работа и жилище следва по-неформална среща от 19:30 на Durlacher Tor, а после и в Oxford Pub. В следващите три дни ще се проведат и други събития – в барове, в зоологическата градина, на грил и къде ли още не. Виж пълната програма тук.

Ако пристигаш в Манхайм:

Виж повече за Манхайм

На 5 септември от 19:00ч. в зала EW 145 на Университет Манхайм ще се проведе представяне на студентстката организация “Bai Ganyo“ e.V. и бъдещите им проекти, както и полезни съвети около следването. След това следва коктейл за запознанство, а вечерта ще се състои и парти за посрещането на всички Ersti-та. Виж повече засъбитието и във facebook. Бай Ганьо организират също и Couchsurfing посредничества с цел да помогнат на тези, които още не са получили квартира или общежитие, да си намерят подслон поне за началото на семестъра. Следистраницата на събитието за повече информация.

Ако пристигаш в Берлин:

Виж повече за Берлин

„Хъшове“ е организацията на българските студенти в Берлин. За втора поредна година сдружението организира информационно събитие за новодошлите първокурсници в града. На срещата участниците ще могат да се запознаят с историята, същността и целите на организацията, както и с особеностите на следването в Берлин и първите стъпки за всеки студент. Събитието е и чудесна възможност за създаване на първи запознанства в града. За записалите се нови членове „Хъшове“ предлага множество предимства като ориентировъчен ден в университетите, едногодишна менторска програма, използването на намаления в различни магазини и заведения в Берлин, както и отстъпки при събития, организирани от сдружението. Предвижда се събитието да се проведе на 11-ти октомври (неделя). За повече информация: следи сайта и фен-страницата на организацията.

Ако пристигаш във Франкфурт:Frankfurt%202

Ориентировъчните мероприятия за новоприистигналите студенти във Франкфурт и областта ще се проведат на 09 и 10 октомври (петък и събота). Организаторите от българското студентско сдруужение там –„Съединение“ , планират запознаване с новите студенти, представяне на тяхната организация, напътствия и съвети относно следването, живота във Франкфурт и друга полезна информация. В програмата са предвидени още разходка из града и Semester-Opening Party. За по-конкретна информация, може да следите facebook-страницата на „Съединение“ и техния сайт.

Ако пристигаш в Хайделберг:

Виж повече за Хайделберг

На 10 октомври за втора поредна година ще се проведе събиране за всички Ersti-та. Очакват ви разходка из красивия Хайделберг и много забавления, а организаторите ще направят всичко възможно да разсеят страховете ви. Мястото е площадът при известната Spaghetti-Säule, а часът – 11:00. Следетеfacebook – страницата на събитието за повече информация.

Пристигащите в Мюнхен също ще бъдат посрещнати от местните активни български студентски организации.

Криси

Share this

Submit your comment