China Universities

Beijing Language and Culture University, China

Адрес: 15 Xueyuan Rd, Haidian, Beijing, China
Телефон: +86 10 8230 3114
Капацитет: 13,000 (от които 9000 чуждестранни)
Основан през: 1962
Официален сайт: http://english.blcu.edu.cn/
Глобално класиране: извън топ 500 на света (2013)
Класиране за Китай: 94 място (2014)
Допълнителна информация (на руски език): ОТ ТУК


Пекинският университет по езици и култури (北京语言大学) се намира в гр. Пекин и е наричан още Beiyu (北语 или Běiyǔ). Той се смята за един от основните университети в Китай, специализиращ се в преподаване на китайски език на чуждестранните студенти.

Пекинският университет по езици и култури (Beijing Language and Culture University) е основан през 1962 година и е бил наричан Висша школа за подготвителни курсови на чуждестранни студенти. През месец юни 1964 година е бил преименуван на Пекински езиков институт, а през юни 1996 година, с решение на Министерството на Образованието, официално се преименува на Пекински университет по езици и култури. За повече от 47 години, в университета се дипломират чуждестранни студенти от повече от 176 страни.

Пекинският университет по езици и култури печата периодични издания, учебници и учебни пособия които се използват в над сто държави по света. Университетът предлага и дистанционо обучение по китайски език.

Диляна Атанасова дава своето мнение и осенка и разказва за нейния университетски опит. Нейната история може да прочетеш тук.

Share this

Submit your comment