China Universities

Beijing Normal University, China

Адрес: 19 Xinjiekou Outer St, Haidian, Beijing, China
Телефон: +86 10 5880 6183
Основан през: 1902
Официален сайт: http://www.bnu.edu.cn/
Допълнителна информация (на руски език): ОТ ТУК

За да видите класирането на Пекинския педагогически университет – 北京师范大学 в Световен и регионален мащаб, моля посетете ТОЗИ САЙТ.


Пекинският педагогически университет (Beijing Normal University), създаден през 1902 г., е първият педагогически университет в Китай. Той е и най-известният педагогически университет в страната и е важна база за подготвяне на преподаватели по различни предмети.

Към Пекинския педагогически университет са създадени Институт за педагогика, Институт за обучение на преподаватели, Институт за китайски език и култура, Институт за психология и други общо 15 института, като той предлага 48 специалности на базово висше образование. Изследователската дейност в областта на педагогиката, психологията, предучилищното образование и други науки се ползва с голям авторитет в страната.

В Пекинския педагогически университет работят близо до 2500 преподаватели и служители, а студентите в него са повече от 20,000, като от тях редовните студенти-бакалаври са 7000 души. В Университета се обучават и повече от 1000 чуждестранни студенти.

През последните години, Пекинският педагогически университет пълноценно използва педагогически и управленчески ресурси, обучава много преподаватели и учители. Университетът се намира в столицата на Китай – град Пекин.

Александър Панайотов разказва за своите впечатления и споделя полезна информация за своя опит, който можеш да прочетеш от тук.

Share this

Submit your comment