Charite Berlin, стоматология

Кристина Герганова – Стоматология в Charite, Берлин 

Стоматологията е специалност, състояща се от 11 семестъра, като накрая с11072686_973573369319389_1824931787_nе държат държавни изпити. Учат се кактоспецифични предмети, свързани с оралната хигиена, така и предмети като Биология, Химия, Физика, Структурна Микробиология, Физиология, Хистология, Анатомия и др.

Най-важното качество, което студентът трябва да притежава, е сръчността, развиваща се и по време на следването.Търпението и упоритостта също са важни.

От дете Кристина мечтае да следва стоматология и в ранните си години си е играла с извадени млечни зъби. Тя избира именно университета в Берлин, защото е престижен и има практическа насоченост. Още в първи семестър се кара технически курс, който не се предлага от всички университети. Градът също е друга основна причина да избере точно този университет.

Берлин е космополитен град, който дава безкрайно много възможности на студентите за развлечение. Постоянно се организират културни мероприятия, има много галерии и музеи, както и паркове. Транспортната мрежа е добре организирана и функционира денонощно (през уикенда). Сред недостатъците е активното строителство навсякъде и пренаселеността, както и първоначално трудното откриване на 11091196_973573172652742_1840955859_nжилище.

За Кристина студентският живот започна едва преди няколко месеца, но смята, че определено свободата и предизвикателството да се справяш сам с трудностите са уникални. Студентските партита и сбирки с колегите са нещо незабравимо.

Студентката съветва кандидат-студентите, насочили се към Германия и Австрия,  да говорят с колкото се може повече студенти, живеещи в избрания от тях град, и да извлекат полезни съвети, за да са по-подготвени за това, което ги очаква. Крайните срокове също трябва да се следят и да се внимава с всички документации.

Share this

Submit your comment