Често задавани въпроси


Този проект е стартиран и поддържан от сдружение “Тук-Там” с цел да помогне на бъдещите студенти в чужбина с личните впечатления и контакти на българи завършили навън. Вярваме че така помагаме да се избере най-подходящия университет и специалност, като едновременно с това се надяваме да мотивираме младите хора да се върнат и реализират обратно тук, катко много от менторите.

Изборът на университет е сложен и дълъг процес, но се надяваме този сайт да ти помогне. Ако не си решил в коя държава искаш да учиш, започни като прочетеш информация за различните държави в блога ни. След като решиш в коя държава искаш да учиш разгледай интервютата от тази държава за конкретното ниво което търсиш (бакалавър, магистър, докторант, еразъм, обмен), а още по-добре и за конкретна специалност, ако вече знаеш какво искаш да учиш.

Хората които вече са завършили най-вероятно работят или са продължили обучението си на по-високо ниво, но и в двата случая са доста заети. Затова не им пиши общи въпроси от типа на как се кандидатства или какви специалности има в университета. Тази информация е налична на сайта на всеки университет и е твоя отговорност да я провериш. Пиши с конкретни въпроси за личното им мнение или препоръка, а защо не и да попиташ дали могат да ти отделят 10-15 мин за среща/скайп разговор в който да ги попиташ каквото те вълнува.

Ако си завършил университет в чужбина, ще се радваме да попълниш нашата анкета и да оставиш контакти, така че бъдещи студенти да могат да се свържат с теб за повече информация и съвети. Ще се радваме и да споделиш с приятели, така че да сме още по-полезни.
Ако си ученик, ще се радваме да ни пишеш с идеи какво още можем да подобрим, за да сме полезни в процеса на избор на университет.

Share this