Hochschule der Medien, Public Relations

Име Луиза Самарова
Email luiza_samarova@abv.bg
Facebook Luiza Samarova
Държава Germany
Университет Hochschule der Medien
Специалност Public Relations
Сфера Accounting
Ниво Bachelor (Бакалавър)

За университета

Разкажи повече за твоята специалност (на какъв език е, как я избра, каква е нейната перспектива)? Специалността ми е PR, рядко може да се намери такава в държавен университет, какъвто е моят. Преподава се само на немски. Исках да уча нещо свързано с медии, ПР и комуникации и специалността успешно съчетава всичко в едно. Завършвайки я, човек може да се насочи в много посоки: радия, медии, говорител на големи компании и тн и тн.

Кое ти хареса и не ти хареса в университета? Изключително практически насочена е цялата програма. Базата на университета е нова и дава възможност на своите студенти за пълна реализация в бъдеще. Постоянно има различни видове събития, които могат да отворят стотици врати към бъдеща кариера. Засега няма нещо, което да не ми допада.

Какви международни студенти има? Има ли българско общество? Университетът се намира в Щутгарт. Има нещо като българско общество, но не мисля, че е много задружно. Студенти има от цял свят. За мое съжаление в моята група има само немци.

Защо приеха теб? Приеха ме, защото дипломата ми е 1.0 по тяхната скала и заради предварителна практика в радио.

За града и държавата

Кое ти хареса и не ти хареса в града? Градът е средно голям, красив и подреден. Харесва ми разнообразието от хора, които можеш да срещнеш по улиците. Живея в “кампуса” и го намирам за изключително скучен. Това мога да отбележа като нещо, което не харесвам.

Как се придвижваш и забавляваш? Градският транспорт е перфектно уреден и ми трябват точно 10 минути, за да съм в центъра на събитията.

Финанси

Колко струва обучението и живота (храна, жилище, пътни разходи)? 200€ семестриална такса 270€ общежитие 200€ студентски билет за градския транспорт

За финал

Какво правиш или ще правиш след завършване? Ще продължа с магистър, не съм решила дали ще бъде тук и ще продължа със сбъдването на мечти.

Share this

Submit your comment