FAQ4UNI

Калина Танчева, International Business в Нюрнберг

Аз, като много други, избрах английски като първи език в гимназията. Супер, докато не реших да кандидатствам в Германия. И тогава започна голямото ровене и търсене из интернет, писане по форуми, запитвания до многобройни университети дали имат програми на английски… и в крайна сметка се оказа, че макар не толкова много, но все пак има, главноикономически. За тези, които се интересувт по-подробно за други университети, – www.daad.de – има ги всичките, само трябва да се отбележи търсене само на специалности, които са на английски, и готово!

Аз в крайна сметка се озовах в Нюрнберг, перфектния по големина за мен град: нито твърде огромен, за да трябва да пътуваш безкрайно дълго, нито твърде малък. Транспортът е супер, метрото е изключително удобно и бързо стига до по-централните места.

Самият град предлага всичко, от което се нуждае един студент, а и е многокрасив и уютен.

Georg-Simon-Ohm Hochschule e наистина добър избор, доста по-практически насочено учебно заведение, особено ако искате да следвате BWL (бизнес администрация) или като цяло икономически специалности. Ho има също много добър инженерен факултет, като и още няколко други, но за тях не съм много информирана като цяло.

Моята спецялност е International Business. Наиситна програмата е много интензивна и според мен би дала много шансове за реализация след завършването. Програмата е подготвена за 7 семестъра, от които 2 са прекарани в чужбина – 4-ти и 5-ти семестър. През тези два семестъра трябва да се направи стаж (минимум 20 седмици) и един семестър в друг от университети, които си партнират с нашия. Като цяло ние имаме право да направим стажа в Германия, понеже сме чужденци, но длъжността трябва да е с международна насоченост.

Друг голям плюс е не толкова големият брой студенти – към 50-60 на випуск, което наистина е доста по-малко, сравнено с програмите на немски. Също така по някои предмети, особено в началото, сме разделени на групи на по 20-30 човека, което наистина е преимущество, понеже има по-тесен контакт с професорите, особено ако имаме въпроси или нещо е останало недоразбрано.

 

Прочети повече тук.

Share this

Submit your comment