China Universities

Peking University BEIDA, China

Адрес: Peking University, 5 Yiheyyuan Road, Haidan District, Beijing 100871, China
Телефон: +86 10 6275 1201
Капацитет: 32,777 (2012 г.); 4 000 чуждестранни студента от 80 страни
Основан през: 1898 г.
Официален сайт: http://www.isd.pku.edu.cn/
Допълнителна информация (на руски език): ОТ ТУК

За да видите класирането на Пекинския университет 北京大学 в Световен мащаб, моля посетете ТОЗИ САЙТ.

Пекинският университет е известен държавен университет с високо равнище на преподаване и изследвания за научни и естествени науки. Той е създаден през 1898 г. и е един от университетите с най-дълга история в Китай.

След стогодишното развитие, понастоящем в Пекинския университет са създадени общо 42 факултета и 216 изследователски центъра, 18 болници. Институтите в Пекинския университет:

  • Институт за хуманитарни науки
  • Институт за социални науки
  • Институт за естествени науки
  • Институт за информатика и инженерство
  • Институт за медицина

Пекинският университет е известен в Китай с изследванията в областта на китайски език, историята, физиката, биологията и други.

В Пекинския университет има 15,000 студенти-бакалаври, 12,000 души в магистърско и докторско обучение. В университета учат и много чуждестранни студенти. Библиотеката в Пекинския университет е най-голямата в Азия. В библиотеката се съхраняват над 6,290,000 книги.

Пекинският университет е елитен китайски университет, пряко подчинен на Министерството на образованието. Той е първия китайски университет, създаден през 1898 г. и има най-дълга истори. По онова време той е най-висшия орган на образованието.

Пекинският университет се намира в западен Пекин и се разпростира на територия от 2.66 милиона кв.м. Той е известен държавен университет с високо равнище на преподаването и изследванията за естествени и хуманитарни науки.

Пекинският университет обръща голямо внимание на международните контакти и сътрудничество. Особено след 100-годишнината на създаването на Пекинския университет, международният му авторитет се повишава много и започва нов кръг подем на международните контакти и сътрудничеството. Понастоящем Пекинският университет е установил връзки на сътрудничество със 174 висши училища от 47 страни и райони в света, 63 от тях са в Азия, а 52 от тях са в Европа.

Възпитаниците на Пекинския университет са специалисти с добра подготовка по различни специалности. Те се приемат много добре на конкурси за работни места.

Теодора Пенева разказва за совя опит в Пекинския университет и дава своето мнение и оценка. Повече за него можеш да прочетеш тук.

Share this

Submit your comment