FAQ4UNI

Станислав Стоянов, Physics in University of Konstanz

Ех, време беше и аз да напиша една статия относно следването в Германия. Казвам се Станислав Стоянов и уча физика в университета на Констанц (University of Konstanz). Самият град е много добре описан в предишните две статии (тук и тук), така че каквото и да кажа, едва ли ще е по-различно. Мога само да добавя, че възможността да живееш на такова място помага много при самото следване, защото специално на мен една разходка в парка на езерото ме отпусна и ме зарежда с положителна енергия за предстоящата ми работа. Освен това около Констанц има много красиви места, които лесно и бързо могат да бъдат посетени. Едно от тях е невероятният водопад Reihnfall в Schaffhausen (Швейцария), който е и най-големият европейски водопад и който имах възможността в края на ваканцията между двата семестъра да посетя. Бях удивен!

И сега малко за вълнуващата ми специалност. В Германия има сравнително малко българи, които учат физика. Специалността не е лека, но така или иначе тук лесни такива няма. При самото следване се иска голямо постоянство и пунктоалност към възлаганите задължения. Освен материалът, който се взима по време на лекциите и който трябва да бъде научен, всяка седмица се дават домашни, които задължително трябва да бъдат решени, след което оценени от ръководителите на упражненията и според получените точки от тях се преценя, дали да се получи Zulassung (допускане) до изпита по определения модул.

Прочети повече тук.

Share this

Comments

  1. Здравейте, дъщеря ми подава документи за Уни Констанц, Информатика, търся информация по-специално за попълването на заявлението онлайн. Можете ли да помогнете ?

    1. Здравейте, най-добре е да се свържете с FAQ4uni, те са група доброволци учили в Германия и Австрия и могат да помогнат на Вас и дъщеря Ви във връзка с кандидатстването в Германия.

Submit your comment