Tecnologico de Monterrey, International business management

Име: Olga Vassilevska
E-mail: olga_vassilevska@yahoo.com
Университет: Tecnologico de Monterrey
Град, Държава: Monterrey, Mexico
Специалност: International business management
Година на завършване: 2008
Обща информация за университета: www.itesm.edu
Българско общество: няма

Кампус и материална база на университета? Чудесен кампус и невероятна база, включваща пауни и елени в градините на кампуса. Чудесна библиотека и база за research.

Общежитие или квартира? Съквартиранти? Препоръчвам лично наемане на самостоятелна квартира в близост до Университета, тъй като условията за живот в общежитието са твърде строги (no mixed company, curfew: 22:00)

Храна/студентски стол/алтернативни, изгодни места за хранене в близост до университета? Има чудесна кафетерия на кампуса, пък и в околността има много приятни места за хапване извън кампуса.

Транспорт до университета и други близки градове? Самолетен, автобусен (задължително е да се пътува 1ва класа, заради лошите условия), такси (да не се спира на улицата, препоръчително е да е повикано предварително по телефона).

Развлечения и близки населени места/специални предложения за студенти – напр. в кина, театри и др. места за развлечение? Всички местенца на Barrio Antiquo.

Кое ти харесва най-много в твоя университет и кое не ти харесва? Пътешествията и хората бяха чудесни, лекциите много сериозни, университетът е сред най-престижните в цяла Латинска Америка и качеството на обучението е отлично.

Защо според теб приеха именно теб? Бях приета като International Exchange Student с резултатите от обучението в университета ми в Германия.

Какво би посъветвал(а) учениците, които тепърва ще кандидатстват? Напред! Страхотно приключение, култура и образование.

Възможности за работа и подкрепа, която университетът предлага при търсенето на работа и професионалната ориентация? Има Student Affairs Department, който помага за тези тема, предлагат се и работни места за студентите.

Финансова помощ за българи и какви са разходите за квартира, обучение, живот? Около 800 долара на месец (това включва квартира и пътешествия), самото обучение е около 3000 долара на семестър (беше 2008 година)

Имаше ли културен шок, като пристигна в университета/държавата и от какво? Дистанцията между хората е значително намалена, хората говорят високо и емоционално и приемат липсата на емоционалност като враждебност. Лъжата не е грях, предпочитана пред прекалената и болезнена прямост.

Какво е отношението към българите в университета? Колко българи има? Прави ли се някаква разлика между тях и другите международни студенти? Европейците за екзотични, особено от източно европейските страни. Много добро приемане на българи.

Какво мислиш да правиш след като завършиш? Quality Optimization, Project Management, International Management

Смяташ ли да помогнеш на страната си след завършването и с какво? Ако не, защо? Разбира се, бих искала София да е по-космополитна, а хората по-усмихнати. Бих искала столицата ни да е чиста, а културата на българите относно чистотата по-добра.

Share this

Submit your comment