Truman State University, Счетоводство

Име: Георги Варимезов
E-mail: varimezov@gmail.com
Университет: Truman State University
Град, Държава: USA
Специалност: Счетоводство
Година на завършване: 2003
Обща информация за университета: www.truman.edu

Кампус: OK е. Имат добра база. Минусите са, че е далеч от големи градове и в Midwest-а.

Настаняване на или извън кампуса / съквартиранти: Извън кампуса има евтини квартири, на кампуса е по-скъпо, но има столова.

Храна/студентски стол: Евтино, бюфет, но храната е безвкусна. За предпочитане ако нямаш време да готвиш.

Транспорт до университета: Няма, всичко около кампуса е лесно достъпно пеша.

Развлечения и близки населени места: Няколко бара в центъра, Wal-Mart и май друго не се сещам. Има езеро, може да се карат водни ски и е на няколко мили от кампуса.

Възможности за работа: Кариерния форум е слаб. Truman е известен в Сейнт Луис и Канзас Сити, но извън Мизури не са го чували.

Финансова помощ за българи: Да, има много стипендии и други помощи.

Колко българи има в университета и колко е лесно да се приемат други българи? Докато учех бяха стигнали до 40 по някое време. Нивото е ниско, за бакалавърски степени приемат лесно.

Имаше ли културен шок, като пристигна в университета/държавата и от какво? Да, в началото, но след няколко месеца си е ок. По-различна култура.

Кое ти харесва най-много в твоя университет и кое не ти харесва? Съотношението между преподаватели и студенти е добро, а в счетоводството има няколко добри преподавателя. Не е скъпо да живееш там. Минусите са, че си по средата на нищото и извън щата Мизури не са чували университета.

Други впечатления: Ок е за начало, ако не можеш да си позволиш друг университет и нямаш стипендия или пари, но е трудно намирането на работа след това.

Българско общество: Мисля че няма.

Share this

Submit your comment