Universität Wien, economics

11086647_10152997013274270_1737709617_nНикола Гунчев, Икономика, Universität Wien (Австрия)

Основните предмети, които се изучават са Volkswirtschaftslehre, Betriebswirtschaftslehre, Statistik, Wirtschaftspolitik, Mathematik, Mikroökonomie, Makroökonomie, Entscheidungs- und Spieltheorie, Finanzwissenshaft.

Търсех специалност, с която лесно да си намеря работа и да ми е интересна. Избрах университета поради високата позиция в световната ранглиста през 2007-ма година, града – голям и в близост до България, ниските университетски такси. Виена е сравнително голям град, предлагащ множество културни събития, възможности за работа и многонационална среда. Липсата на слънце през зимните и есенните месеци е един от негативите.

Свободата да си организираш сам времето е уникално изживяване. Срещите с хора от различни националности и култури са запомнящи и обогатяващи.

Студентът трябва да бъде организиран, мотивиран и целеустремен. В процеса на следването се развива до различна степен креативност, приспособимост, критично мислене, умения за търсене и пресяване на информация, самодисциплина и работа в екип.

Съветът към всички бъдещи кандидат-студенти е: Впускайте се в приключението и не се задържайте на едно място много дълго.

Share this

Submit your comment