Université Michel de Montaigne Bordeaux 3, Sciences du Langage

Име: Teofilova Maria
E-mail: maria.teofilova@gmail.com
Университет: Université Michel de Montaigne Bordeaux 3
Град, Държава: Bordeaux, France
Специалност: Sciences du Langage
Година на завършване: 2008
Обща информация за университета: www.u-bordeaux3.fr

Кампус и материална база на университета? много добри

Общежитие или квартира? Съквартиранти? Частна квартира за предпочитчне т,к държавните общежития са недостатъчни и трудно се класира.

www.u-bordeaux3.fr/fr/vie_du_campus2/vie_etudiante/logeНормалноments_universitaires.html

 

Храна/студентски стол/алтернативни, изгодни места за хранене в близост до университета? Много вариантим но най-удобният е Студентския стол почти като фаст фоод,
www.u-bordeaux3.fr/fr/vie_du_campus2/vie_etudiante/restauration.html

Транспорт до университета и други близки градове? www.bordeaux.fr/ebx/portals/ebx.portal?_nfpb=true&

Развлечения и близки населени места/специални предложения за студенти – напр. в кина, театри и др. места за развлечение? www.u-bordeaux3.fr/fr/vie_du_campus2/vie_culturelle.html

Защо според теб приеха именно теб? Може би заради владеенето на френския език и доброто ми средно образователно  ниво.

Какво би посъветвал(а) учениците, които тепърва ще кандидатстват? Много добре да научат френския език, т.к ще им е необходим и от товч зависи успехът им в следването.

Възможности за работа и подкрепа, която университетът предлага при търсенето на работа и професионалната ориентация? CROUS, CIJA

Финансова помощ за българи и какви са разходите за квартира, обучение, живот? Финансова помощ няма, освен стипендия по социални критерии. Разходите са около 450-500 евро на месец минимум.

Имаше ли културен шок, като пристигна в университета/държавата и от какво? Да, в известен смисъл. Нравите и обичаите в обществото. Хранителните навици. Правилата и огромната бюрокрация.

Какво е отношението към българите в университета? Колко българи има? Прави ли се някаква разлика между тях и другите международни студенти? Нормално, не се прави разлика.
Нямам данни

Какво мислиш да правиш след като завършиш? Да преподавам френски език

Смяташ ли да помогнеш на страната си след завършването и с какво? Ако не, защо? Да, като се включа в доброволски асоциации и помагам на младите които желаят да научат повече за Френската култура и език.

Share this

Submit your comment