University of Nottingham, Hispanic Studies and Russian

Име: Даниела Петрова Георгиева
E-mail: ldycrdpg@nottingham.ac.uk
Университет: University of Nottingham
Град, Държава: Нотингам, Великобритания
Специалност: BA Jt Hons Hispanic Studies and Russian (Beginners)
Година на завършване: 2014
Обща информация за университета: www.nottingham.ac.uk/
Българско общество: www.facebook.com/group.php?gid=61944736759

Кампус и материална база на университета? Няколко кампуса,като University Main Campus е най-големият кампус във Великобритания и вори в Европа

Общежитие или квартира? Съквартиранти? Първата година е най-добре в общежитие, за да се запознае студентът със студентския живот и да намери много приятели. Практиката е втората година да се изнесе в къща с приятели, но не е задължително.

Храна/студентски стол/алтернативни, изгодни места за хранене в близост до университета? Храната е включена към общежитията в кампусите, но има безброй заведения за хранене навсякъде.

Транспорт до университета и други близки градове? Има осигурен безплатен Hopper Bus и други автобуси, които осигуряват бързото придвижване на студентите от кампус в кампус.

Развлечения и близки населени места/специални предложения за студенти – напр. в кина, театри и др. места за развлечение? Нотингам предлага жирока гама от клубове, театри и кина, тъй като Нотингам е пригоден за студенти, студентски град с много възможности и приятна атмосфера.

Кое ти харесва най-много в твоя университет и кое не ти харесва? Моето лично мнение е, че университетът е прекрасен. Главният кампусът е красив и приятен (парк, има и езеро), многобройните международни студенти са уникална възможност да се запознаеш и сприятелиш с хора от целия свят. Има доста гъски и патици, които са както забавни, така и досадни на моменти, собственост на кралицата, разбира се.

Защо според теб приеха именно теб? Може би заради отличните резултати в гимназията, а и защото съм всестранно развита личност, интересувам се от много неща.

Какво би посъветвал(а) учениците, които тепърва ще кандидатстват? Бих ги посъветвала да се запознаят добре с възможностите си, да обмислят добре с какво искат да се занимават, да разгледат различните сайтове, но и да не се притесняват. Веднъж влезли, всички (професори, съветници) се грижат за студентите и се интересуват от тях и държат студентите да се чувстват удобно и да правят това, което са избрали, с желание, хъс и любов.

Възможности за работа и подкрепа, която университетът предлага при търсенето на работа и професионалната ориентация? Многократно идват представители от различни фирми и всички са свободни да задават въпроси.

Финансова помощ за българи и какви са разходите за квартира, обучение, живот? Добре е студентът да се интересува как да получи Европейски заем. Цените варират, като квартирите и общежитията извън кампусите определено са по-евтини.

Имаше ли културен шок, като пристигна в университета/държавата и от какво? Не беше шок, по-скоро огромен интерес и ентусиазъм.

Какво е отношението към българите в университета? Колко българи има? Прави ли се някаква разлика между тях и другите международни студенти? Българите сме около 40 в този университет, като общо в града сме можи би 50-60. Разликата, която усетих е, че английските студенти са много по-добре подготвени за предметите, които се изучават, защото са ги изучавали в гимназията. Личното ми мнение е, че българинът свободно може да се интегрира в обществото и да се сприятели с хора отвсякъде.

Какво мислиш да правиш след като завършиш? Ще работя, но къде още не е сигурно.

Смяташ ли да помогнеш на страната си след завършването и с какво? Ако не, защо? Смятам, разбира се. Родината е една.

Share this

Submit your comment