University of Warwick, Accounting and Finance

11
Това интервю е част от изложбата „Образование за успешна кариера“, организирано съвместно от Кариера в България, Успелите и ЕДЛАНТА, и показва историите на 30 вдъхновяващи, завърнали се в родината хора, които всеки ден правят България едно още по-хубаво място. Изложбата ще се покаже за пръв път по време на форума „Кариера в България. Защо не?“ на 9 септември в Интер експо център в София преди да заеме мястото си в Градската градина пред Народния театър в София между 5 и 19 октомври. След 19 октомври изложбата ще бъде представяна в различни градове в страната.

Влади Цеков учи счетоводство и финанси в University of Warwick, Англия. В момента работи M&A Advisory за PwC в Лондон, като се готви да учи още малко. До пет години иска да се върне в България и да управлява собствен бизнес, както и да да се занимава активно с организации за подпомагане на различни социални дейности.

“1. Животът в чужбина разширява мирогледа, 2. Когато си учил в чужбина, възможностите за работа се увеличават, и 3. Образованието в чужбина дава самочувствие, че можеш лесно да успееш не само в България, а където решиш.”

 

Кога, къде и какво си учил?

2008 – 2011г., University of Warwick в Англия, BSc Accounting and Finance

K

Защо избра тази държава и този университет?

Бях решил да уча финанси и университетите в Англия и САЩ ми се сториха най-добри за това. САЩ е малко далеч, пък и в Англия можеше лесно да взема студентски заем, така че не съм мислил много за държавата. Избрах този университет, защото той беше №1 в Англия за тази специалност осем години подред.

 

Какви плюсове виждаш в обучението в чужбина?

Много са, но ако трябва да избера три: 1. Животът в чужбина разширява мирогледа, 2. Когато си учил в чужбина, възможностите за работа се увеличават, и 3. Образованието в чужбина дава самочувствие, че можеш лесно да успееш не само в България, а където решиш.

 

Кое беше най-голямото лично или професионално предизвикателство за теб по време на следването?

Най-голямото предизвикателство беше да се науча да си планирам времето и след това да имам самодисциплината да следвам плана. Отне ми около година и половина, докато се убедя, че трябва да намеря баланс между учене, работа, спорт и забавления, за да завърша с отличие и да имам пълноценна ваканция след това. Стажовете ми бяха в България, основно през лятната ваканция. Препоръчвам на всички да пробват различни компании и позиции по време на стажовете. След това ще им е много по-лесно да си намерят работа, която наистина харесват.

 

Къде и какво работиш?

M&A Advisory за PwC в Лондон – общо взето помагам на компании да купуват и продават компании, като фокусът ми е как сделките да се извършат от оперативна гледна точка, т.е. взимайки предвид какво ще се случи с персонала, активите, разходите, доставчиците, процесите, информационните системи и други.

 

Ще се върнеш ли в България?

Да, в момента подготвям документи да поуча още малко, но до пет години искам да съм се върнал в България, да управлявам собствен бизнес и да се занимавам активно с организации за подпомагане на различни социални дейности.

 

Share this

Submit your comment