Utrecht University, Liberal Arts & Sciences

5

 

 

Това интервю е част от изложбата „Образование за успешна кариера“, организирано съвместно от Кариера в България, Успелите и ЕДЛАНТА, и показва историите на 30 вдъхновяващи, завърнали се в родината хора, които всеки ден правят България едно още по-хубаво място. Изложбата ще се покаже за пръв път по време на форума „Кариера в България. Защо не?“ на 9 септември в Интер експо център в София преди да заеме мястото си в Градската градина пред Народния театър в София между 5 и 19 октомври. След 19 октомври изложбата ще бъде представяна в различни градове в страната.

 

 

Елица Матева учи бакалавър по Liberal Arts & Sciences с фокус психология, дипломация и креативно писане, и магистър по наука за конфликтите в Утрехт, Холандия ( Utrecht University ). Връща се в началото на 2015г., защото става актриса и това я задържа тук. Това което я прави щастлива е всичко което прави, преоткриването на България, потенциалът, лекотата и чарът на всички други, които като нея вярват в България.

“За мен моделът, по който учех навън, залага на това да бъде “секси”, тоест стимулира да търсиш, да искаш да знаеш, да си играеш, не защото трябва, а защото може, защото е вълнуващо; тук и там е напечено, но това е адреналинът.

Кога, къде и какво си учила?

2006-2010 в Утрехт, Холандия, бакалавър Liberal Arts & Sciences в колеж по американска система с фокус психология, дипломация и креативно писане, и Магистър по наука за конфликтите

 

Защо избра тази държава и този университет?

Най-вече интуитивно, защото предлага свобода и импровизация, защото има специален подбор от хора от цял свят, защото го видях и го поисках.

 

Какви плюсове виждаш в обучението в чужбина?

За мен моделът, по който учех навън, залага на това да бъде “секси”, тоест стимулира да търсиш, да искаш да знаеш, да си играеш, не защото трябва, а защото може, защото е вълнуващо; тук и там е напечено, но това е адреналинът.

 

Кое беше най-голямото лично или професионално предизвикателство за теб по време на следването?

След като завърших бях на стаж в Хага половин година, на много сериозно място, с достъп до много сериозна информация – открих, че не желая да бъда “сериозна” така. Там много се говори за спасяването на света по сериозни начини, а ми се струва, че „несериозните“ начини са по-искрени и по-истински. Бях в Австралия на обмен – да уча и да ходя по джунглите. Бях и в Косово за магистърската си работа – движих с гангстери и активисти, с милионери и артисти и се получи добра работа

 

Кога и защо се върна в България?

В началото на 2015, защото вятър ме вее на бяла кобила. Станах актриса, не знам как, и това ме задържа обратно тук.

 

Къде и какво работиш?

Актриса, модел и други импровизации

 

Кое те прави щастлива в България?

Това, което правя; преоткритието на това място, потенциалът, лекотата и чарът на идиотщината и тези, които също вярват в това;

 

 

Share this

Submit your comment